torsdag den 22. november 2012

TvangstingJeg har sådan en .... ting.
Du ved, sådan en mærkelig handling, som jeg har raget til mig ét eller andet sted, uden jeg kan huske hvorfor. Den er ikke til at slippe af med. Men den er mærkelig.

Jeg har mere end én ting. Mange flere end bare den ene.

Hvad kalder man dem? De der ting man gør, som man ikke tænker over, men som er... underlige?
OCD? Tvangsting? Dårlige vaner?

Du har garanteret også en ting. Hvis ikke du har flere?

Hvae... ?! Hvis jeg nu fortæller dig min ting - fortæller du så mig én af dine? Noget for noget?

Ok. Her er min ting:

Når jeg har været i bad og skal tørre mig - så ryster jeg altid håndklædet hårdt én gang.
Så jeg kan være helt sikker på, at der ikke sidder en klam, stor edderkop i håndklædet....

Hvad er din ting?

20 kommentarer:

Joan sagde ...

Jeg har mange "ting"
En af de mere sære (siger min mand, jeg synes ikke den er særlig sær) Det er bilradioen..

Volumen må stå på 3 - 5 - 7 - 10 - 12 eller 15...

Der er ikke nogen logisk forklaring ud over.. Sådan er det bare!!!

Louise sagde ...

Jeg handler altid et lige antal: Mælk 2 liter, smør 4 pakker osv. Hvis der er tilbud på tre for noget, køber jeg to tilbud :)
Tv´ets volume skal også stå på et lige tal.

Og en l.a.n.g. årrække skulle mit ur være to minutter foran, men det er jeg ved at være kureret for.

Bournonville sagde ...

den med håndklædet, gør jeg også, tanken om at mase en stor edderkop ud på kroppen.. adrrh..

tror vi alle har "ting" der gør hverdagen nemmere..

den mest almindelige ting jeg gør, er som det forstå når jeg står op, så ryder jeg op, er der opvask, bliver det taget, kan ikke ha der er noget rod, det er ikke for alle andres skyld... kun for min egen.

tror det var den eneste ting jeg kan komme på..

Lene sagde ...

Jeg har også et par 'ting´ =)

Jeg kan ikke sove hvis en skabslåge står på klem!

Og så kan jeg ikke spise dyr, som man kan spise i en mundfuld. Fx. en reje. Jeg synes simplethen det er unfair at kaste sig over SÅ lille et dyr =)

Sådanne små pusigheder gør egentlig hverdagen lidt finurlig og sjov - så længe det ikke tager overhånd =)

Liv (pladstilverden) sagde ...

Arj helt ærligt. Tak for det - nu skal jeg da i dén grad også til at ryste håndlæder. Øv! :-D

Irene sagde ...

SMILER..... Jeg ryster ikke mit håndklæde, men derimod vender jeg det, så jeg har set på begge sider om der skulle sidde sådan en kæmpe edderkop ;-)
Irene

plumsing sagde ...

Hehe jeg har ikke noe imot edderkopper. Men hver gang jeg har brukt komfyren så sjekker jeg bryterne og sier null høyt en gang for hver bryter:-)

Marie sagde ...

Hehe, mine mærkelige vaner foregår også mest ude på badeværelset. Tør ikke stå oven på afløbet i bruseren/badekarret, hvis der ikke er en "dims" sat ned i det af frygt for, der kunne kravle noget op mellem tæerne, og jeg tjekker ALTID toiletkummen for kryb, inden jeg sætter mig :)

Asli sagde ...

Jeg har det også lidt svært med ulige tal. Undtagen 5 eller tal som 5 går op i. Det er sådan lidt halvrundt på en okay måde. Hvis jeg f.eks. strikker eller hækler på noget, hvor man skal lave x ens omgange, så har jeg svært ved at lægge det fra mig, hvis jeg har lavet et ulige antal omgange - men det er okay, hvis jeg nu har lavet 5 omgange.

Hmm....når man skriver det ned, så virker det jo endnu mere vanvittigt ;-)

Min blog sagde ...

...når jeg går på toilettet tjekker jeg altid lige om der står nogen i brusenichen... Der KUNNE jo stå en bøhmand .. Eller noget....
Ved godt det er skørt!

i øvrigt et sjov debat du her har startet, Trine!

Anonym sagde ...

Jeg ryster også håndklædet...
Der var nemlig en dag, hvor der sad en af de rigtig stor sorte edderkopper i det håndklæde, som jeg lige havde bundet rundt om mit våde hår. Det var godt nok svært at få væk fra håret, når man går fuldstændig i panik!
Så jeg ryster det også altid NU.
Hilsen Charlotte

Rikke sagde ...

Jeg har også en ting.. Når jeg pakker mine indkøbsvarer i supermarkedet, pakker jeg i genrer.. sådan a la grøntsager i en pose for sig, kølevarer i en pose for sig (og når der er rigtig mange af dem, kommer kød-ting i en pose for sig og mælke-ting i en pose for sig), rengørings-, shampoo- og vat-agtige ting i en pose .. madvarer der ikke skal på køl (brød, kaffe, marmelade fx) i en pose, og så videre.. Det kan være meget praktisk når der skal pakkes ud igen der hjemme, men jeg ved godt at det ikke er en nødvendighed - og dermed er det nok mere en 'ting' end det er noget andet :-)

Mathilde sagde ...

Jeg skal altid tisse tre gange inden jeg går i seng. Det er sgu da mærkeligt. Og så skal jeg have en flaske vand stående ved siden af sengen. Jeg drikker som regel ikke af den, men hvis den ikke er der, så dør jeg af tørst.

C. Stubbe sagde ...

Haha gud jeg har mange sære ting, når jeg tænker over det!
F.eks. skal vasen foran mit rullegardin skubbes ind, så den holder rullegardinet tættere på vindueskarmen, da jeg ellers får solstråle i fjæset hver morgen. Og min topmadras på sengen, skal skubbes ind og ordnes, så den ikke laver buler, når jeg ligger mig ned i den. Og har to knager i lejligheden, den ene på entredøren, den anden på badeværelset, hver med seks knager hver. Og der hænger tre faste ting på hver knag, og der skal være et mellemrum imellem dem. Min pung skal også ligge på mit skrivebord, for ellers kan jeg ikke finde den. Og en hulens masse mere :P

agh sagde ...

Hi! Jeg tjekker altid under hovedpuden, inden jeg lægger mig, at der ikke er en edderkop. Måske fordi jeg 2 gange er vågnet midt om natten ved, at en stor led edderkop er kommet vandrende ud under puden og ind i mit hår/øre - ergh! Den ene gang fik jeg viftet så kraftigt, at den røg lige over i hovedet på min kære husbond, som er nærmest panisk, når han ser en edderkop. Det må have set spøjst ud der i mørket :-) Hvilket der selvfølgelig ikke var ret længe, da jeg blev beordret til at finde og fjerne det stakkels dyr.
Nu skal jeg også til at ryste håndklædet :-)
God weekend fra Anette

Kirsten sagde ...

Jeg er med på dén med håndklædet - ligesom Charlotte har jeg nemlig også prøvet at have en stor jagtedderkop til at vælte rundt i ansigtet på mig fordi jeg ikke tjekkede. Så jeg ryster det ikke, men tjekker derimod nøje begge sider af det inden det tages i brug. Ligeså tjekkes begge sider af bruseforhænget også inden jeg går i bad. Klog af skade, velsagtens...

Ellers tror jeg ikke der er en masse. Jo, jeg slukker alle elektriske installationer i huset på VÆGafbryderen inden jeg går i seng. Det eneste der får lov at få strøm natten over er hvidevarer og mobiltelefoner.

Min mand har noget med lige tal - og min datter med primtal. Det er ret sjovt at blive enige om hvad bilradioen må stå på volumenmæssigt.

Desuden kalder vi det ikke en "ting" derhjemme, men "hygge-OCD" - og dét er vist noget alle har i en eller anden udstrækning, tror jeg ;-)

Stine S sagde ...

Puha - jeg er vist meget værre...
Jeg tæller, helt ubevidst, hvor mange gange jeg tygger min mad. Pasta skal f.eks tygges mindst 7 gange før end det kan synkes... Sådan har jeg tal for alle madvarer. Lyder egentligt ret fjollet, men det kan ikke synkes før.
Skrækkelig debat, du har fået sat gang i...:-)

Anonym sagde ...

Jeg tjekker også altid håndklædet inden jeg tørrer mig (for edderkopper). Derudover kigger jeg i klædeskabet, under sengen og under hovedpuderne + ryster dynerne inden jeg skal i seng .. igen af frygt for kryb.

Julie sagde ...

Jeg har det samme som Mathilde med vandflasken ved siden af sengen - drikker som regel en lille tår inden jeg skal sove, men ellers bliver den ikke rørt - og ja, jeg bliver MEGA tørstig hele natten, hvis den ikke står der.
Tidligere SKULLE jeg have et vækkeur sat til, før jeg skulle sove, også selvom jeg i princippet ikke skulle noget dagen efter - tænk hvis man kom til at sove dagen væk?
Hvis jeg køber slik i sådan en bland-selv-slik-butik, så skal jeg have to poser - en til vingummi-agtige ting, og en til lakridser - fordi ellers kommer det der salte jo på vingummierne - og det er noget rod!
Har helt sikkert mange flere ting, men det var lige dem, jeg kunne komme på!:)

M sagde ...

Hvis jeg ser en 2CV, så SKAL jeg sige "hej far" - højt. Også selvom jeg er i gang med en samtale med en eller anden. Han havde en 2CV og han elskede den og OCD'en ligger i, at jeg på en eller anden måde føler, at når der kommer en 2CV, så er det en hilsen sendt fra min far - og så skulle man da være et skarn, hvis man ikke lige kunne sige HEJ tilbage! Nuts, jeg ved det...