fredag den 16. november 2012

Nætter


Jeg er fuldstændig VILD med at være babymor. Og jeg er fuldstændig VILD med at være virksomhedsejer. Jeg er fuldstændig VILD med at arrangere markeder, møder og madpakker.
Og jeg er fuldstændig VILD med tanken om, at jeg inden for de næste måneder snart kommer til at sove lidt mere end de der to-tre timer ad gangen, som vi gør lige nu.

Det der søvn, ikk!?
Jeg har besluttet mig for, at jeg ikke vil gøre det til et problem - og derfor er det ikke et problem.
Jeg trives forbavsende godt med afbrudt søvn - og hvis jeg selv skal sige det (og det må jeg godt), så har jeg faktisk være rimelig sej, selvom min hjerne bliver chock-startet en 3-4 gange i løbet af hver nat...

Men jeg kan godt mærke, at det begynder at sætte sine små spor hos mig. Det er småting - men det er sådan nogen af de der små signaler, som kan blive kæmpestore hvis man ignorerer dem for længe.

Fx er jeg begyndt at falde ud af samtaler. Jeg kan føre en samtale og være totalt til stede og nærværende det ene øjeblik - og i næste sekund har jeg fuldstændig glemt, hvad det var vi talte om?
Jeg er også begyndt at glemme ting. Små ting. Min telefon. Hvor lagde jeg brillerne? Har du set mine nøgler, skat? Små ting. Men jeg glemmer dem.
Jeg er småsvimmel ret tit.
Og så er jeg begyndt at blive forvirret. Hvilken ugedag er det? Hvem var det nu vi skulle besøge? Er det i dag jeg har møde? Hov, var det forresten ikke min kop kaffe der står dér og er blevet iskold?

Jeg nyder virkelig mine små særlige stunder med BabyBob, hvor hele huset er tyst, og hvor der kun er mig og ham. Han har allerede så meget fart på, og jeg synes det er fortryllende at sidde med ham i armene, fordi jeg ved at han lige om lidt er færdig med at ligge så roligt.
Inden jeg får set mig om er han færdig med amning og natteputte og morkram, så jeg slubrer det i mig og husker mig selv på at være tilstede og ikke bare sove fra det.

Men jeg tror ikke, at hverken hjerne eller krop har særlig godt af at blive afbrudt hele tiden.
Jeg tror det viser sig som de der små tegn, som man skal tage sig af inden de vokser til kæmpe problemer.

Forleden fik jeg en hel nat, hvor Fyrbøderen dansede sutteflaske-foxtrot sammen med sin søn. Jeg sov som.. jah... en baby. Det var vidunderligt at kaste sig i sine sprøde dyner og vide, at der ikke var noget som ville forstyrre mig i flere timer!

Jeg er opmærksom på de der små tegn der er begyndt at vise sig. Opmærksom, ikke bekymret. Og så glæder jeg mig til grød og til at knægten bliver rigtig dejlig mæt og træt.

5 kommentarer:

Christina sagde ...

Åh, jeg kan følge dig. Håber også, at du snart får lidt mere sammenhægende søvn...

Rigtig god weekend!
/Christina

Linette - Det´ Hyggeligt sagde ...

Jeg husker ikke selv hvor hårdt det nok var med små børn og afbrudt søvn. Men helt fantastisk har det nok ikke været.
Heldigvis sidder alle de gode stunder som babymor fast :)

Håber snart at du får flere nætter med mindst 6 timer i træk!!

Teresa sagde ...

Jeg elsker din tilgang til det. At du har besluttet dig for, det ikke er et problem.

Jeg genkender dog også det hele. Både fra da mine egne var babyer og fra min stress-periode, som jeg stadig ikke er fri af. Søvnløshed pga angst og stress, har samme resultater, kan jeg fortælle. Jeg ved aldrig, hvilken ugedag det er, hvor vi kom til i samtalen eller lignende. Man vænner sig lidt til det. Og glæder sig til det vender tilbage. For det gør det jo!

Du har gang i mange spændende ting. Ikke noget at sige til, at du bliver lidt svimmel af og til ;-)

Lillefisens mor sagde ...

Ej, en dejlig blog du har!
JEg går selv og venter på en lille fyr, der kan holde mig vågen om natten og træt om dagen. Men ohh manner jeg glæder mig :)

Katharina Stendys sagde ...

Jeg tænker du har en super sund indstilling til det! Og så tillad dig selv, at sove en lur når han gør! Det er vigtigt! Herhjemme har diktatoren på snart 5 år, en grum søvnforstyrrelse, så vi har stadig en hel nattesøvn til gode, siden hendes ankomst i februar 08! Men man lærer, at leve med den afbrudte søvn! Og med din indstilling kommer man langt!

Med ønske om længere nætter og en god weekend!