tirsdag den 14. december 2010

Trying on for size


Ha. 
Min eksmand skal være far igen. Ha. Hø. (*panik*)
Han skal være Far til Fire. Mon han så også får barberet sine øjenbryn af, og erstatter dem med skovsnegle langt oppe i panden?

Jeg skrev om det i går. Og mener hver eneste ord, og hver eneste kærlige tanke. 
Men der er også alt det andet... som først kommer snigende nu. Min eksmand skal være far. Igen. Til et barn, som ikke bliver mit.
Hjæp. Hvordan gør man det?

Jeg mener....
Jeg kunne jo sådan set tage kællinge-kappen på (ok, det kunne jeg sådan set ha gjort for hundrede år siden, hvis jeg ville...) og blive stangfornærmet over at han vælger at gøre noget andet end det vi havde aftalt engang. Han LOvede det. Til døden os skiller. Det LOvede han. Og man skrider ikke bare fra sine løfter, vel? Det LOvede han, gjorde han ja. 
Jeg kunne hidse mig op. Det kunne jeg godt. Og true med at kastrere ham (igen, tilsyneladende?). Og råbe højt og længe og inderligt om alt dét vi havde engang, og som gik i stykker. Og jeg kunne så nemt give ham skylden for det hele og smadre døren i bag mig, mens jeg hysterisk fægter med statsamt og advokater og skrub ud af mit hus.
Jeg kunne blive skide misundelig og insistere på at det kun KUN er mig dén mand får børn med. Hva så? Skal han så til at dele sin opmærksomhed mellem hendes børn og mine børn, eller hvad? 
Jeg kunne blive Tude-Trine og vræle højlydt til alle der gider lytte, at han svi-he-he-hegtede mig og nu svigter han også vores børn, og hvad, skal hans nye barn så have al kærligheden, og hvorfor er det mig som skal slås ihjel?

Jeg blev lige nødt til at prøve den på, bare et lillebitte øjeblik, kællinge-kappen. Just trying it on for size.
Men den passer sgu ikke rigtig.
(Er næsten en smule ærgerlig, gad faktisk godt at være sådan én med stort og vredt temperament og hidsige farver!)

Han er seriøst den bedste far jeg kunne drømme om til mine børn. Og tænk engang, at Verden lige nu går og venter på endnu et barn som også får lov til at være hans. 
Jeg får faktisk lidt kuldegysninger. Forventningens sødme over at min eksmands nye kæreste venter sig. Hvor grotesk det end lyder....

Og et eller andet sted har jeg jo også lov til at sidde og være hende den bedrevidende, når han igen kommer og brokker sig over at han er for gammel til det pis, og de søvnløse nætter og sexliv som går i stå og alle den slags herligheder, der følger med. Det er jo den slags man har venner til, right?
Men han kan brokke sig lige så tosset han får trang til, det tager jeg ikke skade af - det er nemlig ikke mit ansvar denne gang.
He. Og det er faktisk lidt sjovt. Hvor grotesk dét end lyder!

8 kommentarer:

Onkel Anne sagde ...

Sådan Trine!
Men jeg tænker bare, tænk hvis der kommer et lille fyrtårn hos jer... Så er det vel ganske fint, at han ligesom er begyndt den tradition med at ungerne kan få al den kærlighed de har behov for, selv om far har et barn med anden kvinde.
Jeg sætter meget pris på, at min søns far har givet min søn søskende. Det er nemlig et stort ønske jeg havde for min søn, men som jeg ikke selv har givet ham!

Synne sagde ...

Men jeg kan altså godt forstå du alligevel synes det er lidt underligt.
Det ville jeg synes, tror jeg.

Knus,
Synne

Gitte sagde ...

He. Du kan da virkelig noget med at generere overskud !!! For andre, men det kommer jo dybt inde fra dig selv. Skal hilse fra et hjørne af verden og sig tak at der findes sådan et prægtigt stykke kvindfolk som dig og måtte du inspirere vidt og bredt. .

Anja sagde ...

Kære Trine. Kællingekappe eller ej - du gør det gennemført når du gør noget, hatten af for diet - Og så lige noget MEGET mystisk. Jeg var åbenbart ikke fast læser hos dig mere... EFTER jeg havde fumlet rundt med google reader i et forsøg på at opdatere min blogloste på min egen blog, Flot Anja :) Men nu er jeg her igen, og kan følge dig inde fra mig selv igen, og ikke bare nappe the shortcut fra <3 feten :)

Det Forkromede Overblik sagde ...

Kære Trine

Kællingeknap du bare alt det du orker, så længe du ikke har en knap, der dår vand til at løbe i bilen, hehe... Arj seriøst. Jeg sad og tænkte forleden, hvadhvis det var omvendt?

Jeg ville nok ikke være helt så stort et menneske som du er, for din begejstring er ægte, hvor jeg tror kællingeknappen er mere metrosexuel end du aner! Og så måske alligevel ikke, for da du annoncerede at Fyrbøderen ikke længere kun skovlede kul efter dig, men nu også diamanter, så følte jeg alligevel glæde og begejstring på dine vegne!?!

Måske vi er i stand til at glædes over gode ting for hinanden bedre nu, end da vi var gift, og dermed forpligtet til at hjælpe til med at få drømmene realiseret? Jeg ved det ikke, men jeg er glad for at vi kan... Tillykke til os!

PS. vidste du godt at kælling betyder kær lille en?

Marina sagde ...

Jeg har meget svært ved at se dig med kællige-klapper men af og til har vi nok allesammen brug for at bitche lidt, især lige dér lige før sygdommen bidder os i vores intetanende næser og verden pludselig vender veje vi aldrig havde ventet.

Håber ikke jeg har smittet tværs gennem cyperspace.

Laura sagde ...

Kære Trine
Jeg hedder Laura, og har læst med hos dig et stykke tid. Synes du er både sjov og klog :-)
Og så er jeg rigtigt glad for at du fortæller om en hverdag i en moderne familie med mor og far og ny mor og ny far, samt blandede børn, helt uden klagesang, ofre og stakler.
Jeg er barn af en patchworkfamilie og det var og er fint. Nu har jeg selv en kernefamilie, og det er også fint. Det kunne bare være så dejligt hvis vores børn kan få lov at vokse op i en verden hvor den ene slags ikke er mere rigtig en den anden. Så er vi kommet langt, og de fleste forældre som bliver skilt er nok trods alt fornuftige og ordentlige mennesker (selv om der selvfølgelig er uansvarlige tumper alle vegne).

Trine sagde ...

Ih, I er altså så søde.
Tak for jeres gode ord og tænksomme kommentarer.

Den der kællinge-kappe er ikke rigtig min stil, mest fordi det er et valg jeg har truffet. Men nogengange bliver man jo nødt til lige at prøve for at finde ud af om man er gået glip af noget.