søndag den 4. april 2010

Storm

En øredøvende orkan er kun lige ved at finde til ro i mine øregange.
Jeg blev blæst omkuld af Fyrbøderen, og bortført til en koncert som jeg ærlig talt troede jeg skulle gå glip af - hvor heldig har man lov at være? ;-)

Jeg må sige at det klæder hende at have fundet sin egen stemme!
Hun anstrenger sig ikke længere for at lyde hverken som Anisette eller Grethe Ingmann - uagtet hvor fabelagtige de to sangerinder er hver især - men har fundet sit eget sted, midt i kærlighed til rock og til Wohlert.

Bemærkelsesværdigt og faktisk en smule rørende at være vidne til deres ømhed overfor hinanden, også på scenen.
De klæder hinanden godt - hans vildskab bliver tæmmet af hendes sødme - og hendes blå noter får arrigt modspil af hans guitar. Lækkert. Intet mindre!

Det hører vist til en sjældenhed i dansk rock at kærligheden også er onstage - jeg kan ikke huske mange andre eksempler end netop Grethe og Jørgen Ingmann (og det kan man jo dårligt kalde rock...) og Dicte og Sonne - og det er måske også et dårligt eksempel, for vi ved vist alle hvordan dét gik...

Al kritikken af Stormens første album gik hen over hovedet på mig - jeg har så meget respekt for at de turde lave musik med hjertet, også selvom det slog noget i stykker hos dem, da det ikke blev så vel modtaget som de havde håbet!
Men jeg elsker at de lavede et højtflyvende album, uden kompromisser og med hilsner til alle de største rocklegender flettet ind i musikkens krumninger. Det album vil altid have en stjerne i min bog, om ikke andet så for kompromisløsheden!

Jeg ser frem til at skulle høre dem igen på Danmarks Smukkeste lidt senere på året - men det gør ikke noget lige at vente lidt, jeg skal lige have orkanen i mine øregange til at lægge sig helt først - og i mellemtiden vil jeg skråle med herhjemme, og glæde mig over at Danmarks rockscene er blevet et lidt rigere og mere stormfuldt sted!

1 kommentar:

Lisa Sandra Hansen sagde ...

Misundelse er en meget grim ting - men hvor ER jeg dog misundelig! Det må have været fantastisk at høre og se dem live. *suk* Bare det var mig *suk*