søndag den 27. december 2009

På den anden side af elg


Der er mange ting jeg har ønsket mig af mit liv!

Jeg ønskede mig min egen familie; sådan en kerne-én af slagsen med far, mor og børn.
Jeg ønskede mig en uddannelse som lærer.
Jeg ønskede mig en kæreste der skulle være min bedste ven.
Jeg ønskede mig sikkerhed, tryghed og spidsborger-idyl.

Jeg fik min egen familie - en rigtig kerne-én af slagsen. Med far, mor og børn. Endda ét barn mere end jeg havde forventet, da planen i sin tid blev lagt.
Jeg fik min uddannelse - og påtog mig min rolle som lærer.
Jeg fik en ven, som også var min kæreste.
Jeg fik sikkerhed, tryghed og spidsborger-idyl.


Jeg har i mange år også ønsket mig at få bekræftet myten 'elg'....

Jeg har stået foran den glasrude på øverste etage af Naturhistorisk Museum i Århus så mange gange - stirrende på det udstillede - og temmelig ludslidte - eksemplar, og forgæves forsøgt at forestille mig hvordan så besynderligt et dyr kunne rende frit omkring i verden?

Flere jeg kender, bl.a. Overblikket, har hårdnakket påstået at de da selvfølgelig har set en elg i virkeligheden - men jeg så godt hvordan deres øjne flakkede lidt, når jeg konfronterede dem med at så besynderligt et væsen umuligt kan være sandt?

Hvis myten om det mærkelige dyr virkelig skulle vise sig at være god nok - hvorfor havde jeg så måske aldrig selv set en?


I nat så jeg en elg.
Lige præcis denne nat, på denne rejse så jeg en elg.

Den spankulerede rundt på den svenske 'indlandsvägen', men fortrak skyndsomt på sine lange og knoklede ben da bilen nærmede sig. Jeg er helt sikker på at den et splitsekund så direkte på mig... og blinkede?!

Jeg har ikke flere ønsker! That's it!
Når jeg tænker efter - sådan rigtig efter - kan jeg med sikkerhed sige, at alt hvad jeg havde planlagt jeg gerne ville have ud af mit liv... har jeg opnået.
Jeg ved ikke hvad der venter mig på den anden side af elg - men jeg er sgu noget spændt på om det kan stå mål med så besynderlig en sandhed?

1 kommentar:

Kirsten sagde ...

Jeg elsker elge. Elsker, elsker, e.l.s.ke.r elge.

Jeg har aldrig opnået at se én in the wild endnu, men har brugt timer på at betragte dem i Skandinavisk Dyrepark mv. - og nu har jeg tilmed set at endnu en blogger (dig!) udover undertegnede har skrevet et indlæg om det fantastiske dyr.

Man burde danne en klub... "Moost love moose" kanske? ;-)

(og psst... dejligt at høre at I har det godt sammen, og nyder turen deroppe nordpå :-))