fredag den 19. juni 2009

How to Emami
Nu har jeg forsøgt en halv million gange at tage ordentlige billeder af jerseystof og emami-snit. Og skidtet har bare drillet. Og drillet. Ren emamimobning!
Af én eller anden grund bliver farverne møgelendige og falder sammen, så man ikke kan se detaljer eller syninger. Jeg kan love dig for at jeg har bandet!

Men heldigvis kom ideen om at tegne en vejledning samtidig med at husstanden erhvervede sig en scanner, så voila :-)
Jeg håber at du får glæde af din kjole - jeg ved at jeg har stor glæde af min!

Du skal bruge 3 meter jersey og tråd i den samme farve.
Viscosejersey kan fås i forskellig bredde, den fra Stof2000 er fx 160 cm i bredden. Bredden er afgørende for kjolens længde, og ikke mindst for hvor tung den føles at have på. (Jo mere stof, jo tungere bliver kjolen). Jeg har forsøgt mig lidt frem, og jeg synes en bredde på 130-140 cm passer til mit temperament, men det er en smagssag. Det er jo klart det nemmeste bare at bruge stoffet i den bredde det er købt ;-)Klip et stykke af i den ene ende af stoffet - det skal være 42 cm i højden. Det skal du senere bruge til at lave åbningen med.


Klip en 4 cm bred kant af den lange side på stoffet - det skal du senere bruge til bånd.

Fold stoffet
Sy sammen i den ene side, men lad en åbning på 40 cm være åben.Lav en ring af stofstykket du klippede af før. Klip det til, så det måler 42 x 80 cm.
Når du har syet det sammen skal det foldes og syes ind i åbningen på det store stykke.
Lav et bånd af det smalle stykke du klippede af, og træk det gennem løbegangen.
Tjek de mange fantastiske anvendelsesmuligheder og send mig en besked, hvis nu du stik mod al forventning alligevel bliver udsat for emamimobning, ikk!
God fornøjelse!

74 kommentarer:

Søhesten sagde ...

FANTASTISK! Tusind tak for den fine instruktion! Meget pædagogisk og let at forstå. Jeg går straks igang :-)

ulla sagde ...

Tak Tak Tak. Det skal afprøves:-)

Anonym sagde ...

haha!!!

Jeg havde lige opgivet at vente på dine instruktioner en aften i sidste uge! Så jeg googlede lige emami kjolen og fik en instruktion hos slyngebarn.dk, som jeg så arbejdede ud fra....

Det var dog helt klart på på forsøgsbasis, da jeg aldrig før har syet tøj! Så jeg lavede den af nervøs velour, som lå og flød i en skuffe. Og det var jo smadder hyggeligt, så jeg tror sørme at jeg skal have købt noget ordentlig stof til formålet og så afprøve dine instruktioner, som virker mere simple :-) Resten af aftenen løb jeg rundt i emami bukser, dejligt behageligt!

Men det dutter jo bare ikke så godt med nervøs velour, da det ikke er ens på begge sider af stoffet.

Men mange mange tak for instruktionerne, som snarest skal afprøves!

Mette Marie sagde ...

Hej Trine,

Sikke en fin vejledning. Jeg har linket til den inde på www.slyngebarn.dk. Det håber, jeg er ok?

Der liiger allerede en anden(og lidt anderledes)vejledning derinde, som nogle ikke helt kan genneskue. Jeg tænkte, at dine fine tegninger kunne være nemmere at forstå.

anja sagde ...

Hjælp jeg bliver moppet Ss Hvor bred er det 3 meter lange stk stof

KH Anja

Kirsten sagde ...

Tak, søde Trine. Dén må bestemt prøves ved lejlighed :-)

Trine sagde ...

Jeg er rigtig glad for jeres tilbagemeldinger. Jeg har rettet lidt i teksten, Anja, så det forhåbentlig er lidt mere gennemskueligt nu!
Knus Trine

Anja sagde ...

Super godt Trine Ss jeg sidder nu i min nye kjole og har brugt timer foran spejlet på at arrangere den - Jeg elsker den simpelthen, enkel at sy og SÅ fed, den ryger med i kufferten i ferien og så behøver jeg ikke meget mere Ss

TAK du er en skat at du gider dele det med os andre Ss

Losarinas mor sagde ...

Er det virkelig een og samme kjole ? Magisk !

Karin sagde ...

Den er jeg vild med og det ser jo ud til at være et overskueligt projekt for en sy-mongol som mig, men hvilken slags sting er velegnede; kan man sy det på en almindelig symaskine, eller kræver det overlock eller andet trylleri?

Himmelblaa sagde ...

Fantastisk, nu mangler jeg bare stoffet og så kan jeg også blive emami lækker.

Trine sagde ...

jeg glæder mig til at høre om I bliver tilfredse med jeres kjoler :-)

Karin - du kan sagtens sy den på din almindelige symaskine. Hvis du vil være lidt mere avanceret kan det fx tænkes at din maskine kan lave en stræksøm? (Tjek manualen...)

Kh Trine

pialouise sagde ...

Det skyldes muligvis, at det stadig er tidlig mandag morgen her i Rødovre (eller noget), men jeg har virkelig svært ved at forstå, hvordan de enkle syninger kan blive til alle de fantastiske kreationer?????
Hjælp en imbecil, som selvfølgelig skal prøve konceptet af.
Din syvejledning m. tegninger er i.ø. super, det er det, der følger efter, jeg er meget i tvivl om ;)

pialouise sagde ...

Okey - det er åbenbart stadig den årle morgenstund. Nu blev jeg lidt klogere, og hold da fast, hvor er det genialt. Men klæder det mon også kvinder med former???

Julia sagde ...

HURRRAAAAAAAAAAAAAAA du er så sej! Tusind tak!

Trine sagde ...

Pialouise - du stiller et rigtig godt spørgsmål!

Kan I andre hjælpe med at svare? (Jeg har ikke viklet andre ind end mig selv, og jeg bilder mig da ind at jeg også har former hist og her - men jeg er også klar over kvinder kommer i mange forskellige former... :-)

Anja sagde ...

Jeg er en toplækker str 44/46 og den ser godt ud til mig, Trine skal jeg maile dig et par bileder du kunne lægge ind???????? For det går jo ikke i en kommentar Ss

Lonni sagde ...

Jubiiiii...
Tak, Trine.
Jeg har sådan glædet mig til at sy en Emami til min store datter.
Men, men, men, den unge dame mener at der er noget galt. Hun syntes, at den lange søm midt foran, er helt gal og at den vender forkert.
Jeg syntes jo egentlig at din vejledning er super nem og ligetil. Er der måske noget jeg har misforstået? Har jeg mon byttet om på ret og vrang siden?
Endnu engang tak for en super gør det selv ide, og i øvrigt en rigtig go´og blog :o)

Kh. Lonni

Trine sagde ...

Ih, det gør mig glad at I kan bruge min vejledning!

Anja - jeg vil vildt gerne se billeder af kjolen på! Tror det er nemmest, hvis du lægger et billede på din egen blog og jeg så lægger et link i indlægget hér :-)

Lonni - din datter har for så vidt ret! Den lange søm skal jo ses fra begge sider, afhængig af hvordan man styler kjolen. Jeg har gjort det, at jeg har syet en fransk søm, altså en søm der er pæn på begge sider. Du skal først sy sømmen på den ene side, og klippe det overskydende stof så langt ned til sømmen som muligt. Så vender du stoffet om og sy endnu en søm der 'lukker' den føste søm inde i endnu en søm. Tjek evt. en syhåndbog for anvisning.
God kamp :-)

Sidsel_._ sagde ...

det er jo rent trylleri! Bliver nødt til at finde symaskinen frem snart! Tak for fine tegninger.

Anonym sagde ...

Hej. Jeg har set din anvisning på kjolen. Jeg kan ikke forstå at der skal bruges 3 meter. Jeg bruger 190. Jeg klipper de 40 cm af til ringen og 3 cm i begge sider til bånd for at få det langt nok. jeg folder stoffet, som dig og syr det sammen i den ene korte side. Derefter klipper jeg 40 cm ind og ½ cm ned hvor folden er,og syr ringen på, på den måde undgår man syningen foran. jeg overlocker siderne og bunden og laver en løbegang forneden. Anvisningen ligner meget din, borset fra forbrug og sømmen midtfor. Jeg har syet den til mit barnebarn, og hun er vild med den

Bums sagde ...

Jeg er lidt lun på den her kjole.. Jeg kan bare slet ikke se forbindelsen med det sidste billede du har også kjole i hel form...

Du har ikke et billede med kjolen bare..

Er helt forvirret.. Men kan da være man skal kaste sig ud i det, også bliver det nemmere at se det..?

Trine sagde ...

Kære Anonym - jeg har valgt at bruge 3 meter så der er stof nok når jeg bruger kjolen som kjole. Sådan falder den pænest på mig.
Men du har fuldstændig ret, det kan sagtens fungere med kortere længder.

Bums - den nederste tegning i anvisningen er sådan kjolen ser ud når den er færdig. Det er vanskeligt at forestille sig hvordan det bliver når den er færdig, men den er god nok ;-)
Gå evt. på Emamis hjemmeside og tjek deres vejledning til hvordan man bruger kjolen :-)

Pwinsessen sagde ...

Fantastisk kjole, vil jeg vildt gerne prøve at sy. Så har gemt din forklaring.
Der var en anden der tilbød at sende nogle billeder, men du ville hellere linke til hendes blog - har du gjort det? Jeg kan nemlig ikke finde linket og vil meget gerne se hvordan den tager sig ud i en str stor inden jeg selv giver mig i kast med det.

Anonym sagde ...

Fantastisk med en opskrift, så også stakkels studerende kan få fat i denne fantastiske kjole!! :)

Jeg så hvad en anden anonym har skrevet, og jeg kan godt følge tankegangen med at man slipper for syningen foran (tror hun mener at hun har foldet stoffet så længden bliver en halv bredde (80 cm på et stykke stof der er 160 cm bredt)) Det lyder også ret smart, men uden at vide så meget om at sy, kan jeg blive i tvivl om, det bliver godt, når man ikke bruger bredde som bredde og længde som længde... Ved du om det har noget at sige, når det er jersey stof man taler om? Er det ikke noget med, at det strækker sig nogenlunde lige meget uanset hvilken retning man strækker det i?

Håber du forstår nogenlunde hvad jeg mener :)

Trine sagde ...

Pwinsesse - jeg har ikke hørt mere fra Anja om billeder af Emami i stor størrelse, men hvis du klikker på hendes navn kan du finde hendes egen blog og måske få svar dér? :-)

Anonym - jeg har selv blot konstrueret Emami-modellen ud fra en kort kig på en rigtig Emami + diverse billeder fra nettet.
Det er muligt at den kan laves på den anden led - jeg har ikke erfaringer med det.
Men jeg er sikker på at jerseystoffet sagtens kan vendes, det strækker lidt mere på den ene led, men jeg tror ikke det får stor betydning med denne model.

Håber det var svar nok - og god fornøjelse :-)
Trine

Stine sagde ...

Som wannabe-emami-syerske med denne gode forklaring som baggrund må jeg lige høre, om jeg skal sy kanten, eller om jersey'en ikke behøver det for ikke at trævle?

Trine sagde ...

Hej Stine
Altså, jeg har ikke gjort noget ved kanten, men du kan sagtens lægge den op hvis du syes det er pænest. Eller gi den en gang med en overlocker.
Men det er ikke nødvendigt, vil jeg mene

Stine sagde ...

Åh, så hurtigt et svar! TAK!! Og hvis der er én, der orker at svare på endnu et spørgsmål: Nu har jeg lavet ringen. Skal den lægges dobbelt eller hvordan? Eller er den bare (ca.) 40 cm høj?

Trine sagde ...

Jep - du lægger ringen dobbelt, så sammensyningen vender indad. Smart, ikke!

Anonym sagde ...

Hej, jeg er en pige på 13 år som vildt gerne vil have fingrene fat i den kjole (eller hvad man nu skal kalde den!) (; Så faldt jeg over linket her til og synes det er fantistisk at man gider lægge sådan noget ud, så nu vil jeg igang med at sy! Men jeg har lige et par spørgsmål inden jeg går igang,
1: Jeg kunne forstå på et tidligere indlæg at man ikke behøvede at sy rundt i kanten først, så den ikke trævler?
2: Skal man zig zagge eller skal man sy ligeud eller hvad skal man? (er lidt en nybegynder på symaskine så XD) Håber på svar! (:

Trine sagde ...

Yey - jeg sidder og bliver helt nostalgisk. Jeg var også en 12-13 da jeg begyndte at sy, og det var PRAGTFULDT.
Fedt at du har mod på at kaste dig ud i det, jeg lover dig du vil synes det er fedt.
(LOV mig i øvrigt at starte med gode, overskuelige projekter så du får gode oplevelser. Der er ingen grund til at brække nakken!)

1: nej, du behøver ikke sy rundt i kanten hvis du laver kjolen i almindelig jersey-stof.

2. Du skal sy ligeud, det er det nemmeste. Husk at hæfte i begge ender.

RIGTIG god fornøjelse, jeg håber det bliver en succes :-)

Kh Trine

Anonym sagde ...

Mange tak for hjælpen! Nu glæder jeg mig rigtig meget til at komme igang! :D

Anonym sagde ...

Hov, lige en til ting! Skal det være det der viscosejersey eller kan det godt bare være almindelig jersey? (:

Trine sagde ...

Jeg synes det fungerer bedst i viscosejersey, men det er jo et spørgsmål om smag og behag :-)

Anonym sagde ...

Okay, tusind tusind tak! :D

Sarah sagde ...

Hej :)

Tusind tak for den fine vejledning :D

Jeg er dog i tvivl om du folder stoffet fra start (altså, hvis stoffet er 160 bred, folder du det så til 80?)

Jeg er igang med kjolen og kan nemlig ikke helt forstå der pludselig er 4 lag...

Mvh Sarah

Trine sagde ...

Hej Sarah - jeg breder hele stoffet ud og folder det én gang, som på tegningen.
Håber det lykkes :-)
Vh Trine

Sarah sagde ...

Okay, så må jeg vist lige igang forfra ;)

Tusind tak for svar:)

Anonym sagde ...

Hej Trine,
der er noget jeg ikke helt forstår. Den første tegning, er stoffet bare lagt ud eller foldet? HVis det bare er lagt ud så er det lange led på venstre side jo åben, skal den være det?
Og det problem som en af de andre rendte ind i med et søm som så forkert ud, der forstod jeg ikke helt løsningen. ( har ikke rigtig råd til at fejle med det stof jeg har købt, så skal lige være sikker på den er god første gang :P) Håber ud kan hjælpe :)

Trine sagde ...

Hej Anonym
Ja, det er rigtigt at den venstre side skal være åben.
Den søm du skal lave på den modsatte side er dén jeg har forsøgt at forklare tidligere: den skal ses fra begge sider, og derfor kan det blive lidt pænere hvis man 'gemmer' syningen inden i en anden syning - det er dét man kalder en fransk søm.
Jeg kan ikke beskrive det fyldestgørende er jeg bange for - men du kan jo lave en syprøve i et andet stykke stof og eksperimentere dig frem til du rammer en syning du er tilfreds med på begge sider.
God fornøjelse :-)

Karen Marie sagde ...

Super fine og forståelige trin tegninger du har lavet - vil sikkert glæde mine designelever når sæsonen starter op lige om lidt:0)
Jeg har ikke besøgt dig før og ville gerne trykke mig ind på din "hvem er du" ting, synes bare ikke rigtig jeg passede rigtig ind i dine kategorier. Tror jeg vil trykke "prof som i lever af krea skidtet", er nok mere mig;0)Til gengæld er jeg en novise i blogland og fiser rundt hos jer andre og suger til mig af alle jeres gode ideer.

Trine sagde ...

Fedt, jeg er vildt glad for I kan bruge mine skitser til inspiration :-)

Arhj, men Karen Marie - du er så hjertlig velkommen selvom du falder uden for kategori ;-)
(Ok, jeg er så nok bare en pæn smule jaloux over at du kan leve af krea-skidtet... Hvordan katten får du det til at lykkes?)

Kh Trine

Anonym sagde ...

Hvor er det bare lækkert med en "do-it-yourself-emami-guide" - Har lige købt en "ægte" emami (halv pris, kun 500 kr.!!), men skal da straks igang med at sy en selv - kan jo sagtens bruge flere forskellige farver :D
Jeg ville lige bidrage med en lille oplysning: gå på www.youtube.com og søg med sætningen "emami fashion how to" og se de to professionelle videor (minutter 7:35 og 6:08), det er rigtig god inspiration til hvordan man "vikler" den fantastiske opfindelse :-b God fornøjelse til jer alle..
Hilsen Belinda

Trine sagde ...

Tak for de fede links, Belinda!

Mirjam sagde ...

Hej...

Nu sidder jeg her og er fuldstændig skudt i denne Emami kjole og vil vildt gerne sy den selv. Men forstår simpelthen ikke dine ellers så fine tegninger. :)
Jeg kan godt følge hvad man skal gøre, men slut tegningen kan jeg slet ikke få til at passe med den måde kjolen ser ud på rigtigt.
På din tegning ser det ud som om det lange stykke man folder rundt om sig kommer ud fra siden.
Men når man ser videoerne med kjolen er det faktisk bare en nederdel, hvor den så bare er meget længere foran.
Er det bare mig der er total spadser til at læse vejledningen eller :) ?
Håber virkelig på hjælp, da jeg SÅ gerne vil sy den.

Mvh Mirjam

Mirjam sagde ...

Aha...nu tror jeg der er gået et lys op for mig:)

Man må sige jeg har været udsat for Emami mobning. Siden lørdag hvor min veninde viste mig kjolen, har jeg været besat af at finde ud af hvordan man syer den. Jeg har ikke lavet andet end at kigge youtube videoer igennem, tjekke emami siden ud og google efter syvejledninger. Og jeg har nok læst denne vejledning igennem 3millioner gange. Men men...så lige pludselig er det hele klart for mig og nu tror jeg rent faktisk at jeg kan se hvordan kjolen skal syes.
Hehe så nu må jeg i gang. Ja I skal nok høre fra mig igen hvis det ikke lykkedes :)

Trine sagde ...

ER DER IKKE NOEN AF JER DER VIL VISE JERES EMAMI FREM???

Kh Trine

(nøhj, men jeg er altså vildt nysgerrig!!)

Signe sagde ...

Hej :)
Superfin guide, jeg er dog lidt i tvivl om hvad gør med stoffet når man har lavet ombug og trukket båndet igennem. Skal de to stykker stof syes sammen inden? Ellers ender man vel med to stykker stof med hver sit bånd, men som jeg kan se det på andre billeder skal der kun være et stykke stof med et bånd i? Eller er det helt forkert? :)

Trine sagde ...

Signe - du skal sørge for at folde stoffet inden du syr den ene side sammen.
Det lyder som om du er kommet til at springe et punkt over?
Prøv lige igen at få hoved og hale på kjolen, og så må du altså skrive igen hvis det stadig driller, ikk!

Kh Trine

Signe sagde ...

Jeg er helt med på at man folder stoffet og syer siden sammen og lader 40 cm være fri til det bånd der er 80 cm i omkredsen. Men hvad med enden? Altså der hvor det lange smalle bånd skal igennem? Det er dem jeg ikke ved hvad jeg skal gøre med? skal de to stykker stof også syes sammen der, skal båndet igennem dem begge på en gang eller hvordan? :)

Signe sagde ...

Jeg er helt med på at man folder stoffet og syer siden sammen og lader 40 cm være fri til det bånd der er 80 cm i omkredsen. Men hvad med enden? Altså der hvor det lange smalle bånd skal igennem? Det er dem jeg ikke ved hvad jeg skal gøre med? skal de to stykker stof også syes sammen der, skal båndet igennem dem begge på en gang eller hvordan? :)

Trine sagde ...

Øh - Signe.. jeg er ike helt sikker på jeg forstår hvordan du er endt med at have to forskellige dele forneden?
Hvis du har syet langsiden sammen bør der kun være én kant forneden, som du så bukker om (til en løbegang) og trækker det lange bånd igennem...
Kh Trine

Signe sagde ...

Nu har jeg kigget på din tegning og andre tegninger og instruktioner på nettet igennem tusind gange. Og jeg tror endelig jeg har forstået hvordan stoffet kommer til at blive til noget der ligner en emami kjole! Men med din model/tegning? Får man da ikke en syning ned midt i det hele hvis man kan sige det sådan? Og tak for svar og hjælpsomheden :)
Jeg har linket til din side inde på Trendsales magazine da der var flere der godt ville gi' sig i kast med at lave den fantastiske kjole selv. Det håber jeg ikke gør noget?

Trine sagde ...

Hej Signe

Jeg er glad for at høre at du fandt en løsning. Jep - der er en syning ned midt foran!
Og TS er opti-bobti helt i orden!
Kh Trine

Anonym sagde ...

Hej Trine
Nu har jeg kigget på din vejledning rigtig mange gange og skal sy kjolen i morgen på et syværksted! Derfor skal jeg også lige være helt sikker på fremgangsmåden!
Altså, først og fremmest --> Det er de 3 meter som du klipper 42 cm af ik? og senere hen folder du stoffet sammen så de 3 meter bliver halveret?
Men så forstår jeg bare ikke at det lange stykke på kjolen bliver langt nok? Ud fra mine beregninger vil det så blive det halve af 258 cm(de 3 m minus 42 cm klippet af tidligere) minus de 40 cm der går til åbningen - dvs. at det lange stykke bliver 89 cm? Så er det jo ikke længere det "lange" stykke? Forstår det slet ikke lige pludselig...
Giver det nogen mening det jeg skriver?
Mvh Helle

Trine sagde ...

Hej Helle

Jeg synes det giver fin mening som du beskriver det.
Den 'lange' side er jo heller ikke den lange - kjolen kan jo vendes og drejes på alle leder og kanter.

Som jeg tidligere har skrevet er mine mål beregnet ud fra hvordan jeg selv bedst kan lide kjolen - det er jo ikke sikkert at det passer til dig. Hvis du gerne vil have den lange side længere bruger du jo bare 4 meter i stedet... :-)

Fortæl noget mere om den workshop - jeg er dødnysgerrig?

Anonym sagde ...

Jamen jeg plejer at låne min mors symaskine, men nu er jeg flyttet til Aalborg (kommer fra Roskilde) så jeg har ikke længere noget at sy med. Men så fandt jeg ud af at der ligger et kreativt værksted i Aalborg hvor du kan lave alt hvad du kan forestille dig, f.eks. komme og sy med deres maskiner for 5 kr i timen. Så nu hvor jeg har fri fra universitetet i morgen tager jeg ned og syr en Emami - har simpelthen forelsket mig i modellen!
Men er da ved at få helt ondt i hovedet af at prøve at finde ud af om jeg har misforstået modellen eller ej... Men det er vel forholdsvist nemt at bruge 4 meter og så klippe noget af længden hvis den bliver for lang?

Trine sagde ...

Det var en god idé til at prøve sig frem!

Brug måske noget billigt stof og lave en prøve først.
God fornøjelse :-)

Anonym sagde ...

Jeg blev netop færdig med min fantastiske Emami igår, men jeg stødte også på de samme problemer som Helle.
Jeg endte med at have den korte side der hvor du (Trine) har den lange side, og endte derfor også med syningen på det korte stykke, altså det stykke der umiddelbart sidder bagpå, og derfor ikke er nær så synligt. Jeg endte altså med at have løbegangen i modsatte ende af hvor hoftestykket sidder. Men jeg fik det til at fungere alligevel!
Som Helle, synes jeg også, at der er noget galt, når man følger anvisningerne her...
Men jeg tror bare, at man skal kaste sig ud i det, for allerede når man har syet hoftestykket på er det som om, at der går et lys op for én, som er meget svært at forstå udfra de ellers meget simple tegninger...
Mit råd til alle, som er lidt forvirrede, er at gå i gang, og så klippe den lidt til efterhånden som resultatet skrider frem.

I næste uge vil jeg sy én i en anden farve, som jeg vil forære til min fantastiske veninde (hvis jeg dog nænner at forære den væk) - og jeg håber og tror, at hun vil blive rigtig glad... Nu skal jeg bare gruble over hvilken farve hun mon skal have den i.

Emami er jo en fantastisk kreation!!!

Venlig hilsen Nikita - EmamiElsker!

Mia sagde ...

Hej Trine!

Tusind tak for den fine instruktion, jeg vidste slet ikke at sådan en kjole-dims fandtes, før jeg tilfældigvis snublede over din blog og blev overbevist om at jeg måtte eje en sådan. Et rigtig godt begynderprojekt!

Nu har jeg syet den og den er rigtig fin (bortset fra mine egne sjuskefejl - såsom at syningen på det lille rør vender udad istedet for indad, og at det generelt kunne være pænere syet) men hey - har lavet den i sort, og man ser det faktisk ikke. Hvis jeg keder mig en dag, kan det være at jeg retter det :)

Jeg kom til at spekulere på hvilket stof den mon er lavet af i videoen du henviser til? Det ser umiddelbart ud til at det lidt "lettere" i det - har du mon et bud?

Jeg har selv syet det af viscosejersey fra Stof2000, som jo er 160 cm bredt - hvilket så bliver længden af kjolen, kunne måske overveje at forkorte den noget (nok til de 130-40 cm som du anbefaler, måske endda mere), da jeg synes bukserne bliver noget lange i det, når man bruger den til det.

Skal helt klart have én i en anden farve også - genialt koncept!

Vil snarligst lægge et billede af min kreation på min blog - så hold gerne øje de nærmeste dage :)

Mange hilsner fra Mia

Trine sagde ...

Hej Mia

Hvor fedt! at du kunne bruge vejledningen og er glad for resultatet!
Glæder mig til at se den færdige kreation :-)

Vh Trine

Anonym sagde ...

Hej! :D

Tak for fin vejledning :) I forhold til den ægte Emami, så kan jeg se du folder og syr syningen lidt anderledes (på en anden side). Men det er ok for jeg tror godt jeg kan bruge din vejledning alligevel ;)
Altså der hvor du har foldet ned har jeg syet, og der hvor du har syet er i virkeligheden (på den rigtige Emami) én stor fold, hvor man så laver plads til åbning (giver det mening? :D)

Har jeg forstået det korrekt at den side med løbegangen er de der 2-3 meter (hvad man nu vælger fra butikken) når det er foldet ud? (og så har man så klippet 42 cm af den længde før man går igang?)

og i siden (venstre side) det er så de 160 cm som stoffet er bredt fra start? (eller 140 hvis det er klippet til?)

Håber mine spørgsmål er til at forstå. Jeg er en dør til at sy, men har fået min mors kollega til at sy én for mig ;)

- Rebekka (som nok skal sende dig eventuelle billeder af det færdige resultat, hvis det ønskes ;)) og tak for fin vejledning!!)

Trine sagde ...

Hej Rebekka

Det er fuldstændig korrekt; jeg har på denne vejledning valgt at lave sammensyningen i den modsatte side - ud fra en forestilling om at det var lettere tilgængeligt, så man ikke behøvede at klippe op i en fold og sy 'hoften/kraven' fast.

Men du har fået byttet om på de to længder;

Man folder stoffet på langs, som på billede 3 og syr dem sammen i den ene side. Derfor er det de korte sider (nu syet sammen til én)der skal trækkes løbegang igennem.

Håber du får succes med kjolen :-)

Anonym sagde ...

Hej Trine!

Faldt lige over din side - og vupti nu skal min mor og jeg sy "emami" kjoler på fredag. Har du ikke nogle flere billeder man kan se af den evt. sende til min mail sniksnaksnuk@hotmail.com.
Jeg er en xs/s bliver det for meget stof til min størrelse?

Fed side!!!

Hilsen Stephanie

Flyvske verden sagde ...

Nej, hvor er internettet fantastisk. Nu ved jeg hvad jeg ønsker mig til jul; 3-meter langt jersey stof, og hvad jeg skal lave i julen. Sender et billede, hvis projektet lykkedes!

Trine, you go girl

Anonym sagde ...

Hejsa...Sidder og prøver at sy den kjole, men sårn lige hva jeg kan se, så når "røret" er sat på, og vi cirka måler kjolen, så er der 40 cm ud over mine tæer, det da alt for langt?...stoffet er 150 cm fra starten, minus de 42+4 cm...og jeg er 178 cm høj...er det mig der er hel gal på den eller?
Håber på hurtigt svar, så jeg kan få den syet færdig i en fart..:D
Hilsen Rikke

Anonym sagde ...

Hej igen..
Så fik jeg syet kjolen, men syntes der er nogle små detajler du kunne ligge ind i "sy-opskriften" sårn som den side man har klippet båndet af, er den side man skal sy røret på, og feks hvor høj du er, for jeg købte stof 150 cm og har så klippet 4 cm af til bånd, men også et godt stykke mer, for ellers så ville den blive alt for lang bagtil...vi målte fra brysten og ned og det var det vi så gik efter....men ellers var den nem at sy.
vil dog prøve at sy en ny, dog med 4 meter, da det vil gi et længere stykke at gøre med, så man kan binde den rundt om halsen, uden man kan se ens underliv...gg

Christina sagde ...

Det skal dælme prøves.. Mange mange tak! Der sparede du mig lige for en masse penge!!
Hvis det bliver godt lægger jeg den ind på min blog og linker til dig - ok?

Mange hilsner Christina

Anonym sagde ...

halløj
Det er en rigtig god vejledning.
Mjeg tænkte på om du ville ligge et billede ud af kjolen som den ser ud når man ikke har den på. (;

Anonym sagde ...

Hej
Her har datteren på 11 år og jeg så forsøgt os ud i kreationen. Vi får dog syningen bagpå, så noget er nok smuttet, men det gav jo den gevinst at der ikke er nogen syning foran. Den er super smart, og nem at sætte. Vi skal bare have en længere snor i.
Mor og datter

Anonym sagde ...

Hej Mor og datter :)
Hvordan er det lykkes jer at få syningen bagpå... Hvor har I placeret hoftestykket ifh til det store stykke stof?

Mvh Monica

MusseOlsenJensen sagde ...

Den gad jeg godt eje men kan slet ikke finde mod til at prøve at sy den :-S Lav en DIY-video :-) Så kunne jeg måske fatte hvon det gøres :-)

Anonym sagde ...

Hej.
Mit navn er rie og jeg skal til at forsøge at sy mig denne emami kjolesom førstegang syende :) men der er nogle ting jeg ikke forstår som jeg håver i kan hjælpe mig med.
På en rigtig emami kjole har du det kæmpe stykke stof ekstra som bare hænger ned, som du bruger til at sltte kjolen med ( enden med snoren).
men på vejledningen her på siden kan jeg ikke se hvor denne store stof flap kommer hennd da vi på denne vejledning syr den sammen.
Kan ikke rigtig gennemskue denne vejledning og derfor ikke komme iganc endnu. men håber på et rigtog godt svar tilbage.

Jeg har selvkøbt stoffet i 140bredden (kunne ikke få bredere) og 3,5meter længde.

Mange hilsner Rie